Vinkkejä lasten aineistoon

Kuvassa kirjan kansikuvaTuula Kallioniemi: Pöllitty pallo

Salaman luokalle Rupulan lähiöön tulee uusi oppilas Eetu. Poika puhuu palturia kuin Pinokkio. Hän puhuu helposti myös muut ympäri: pian Rupulan hiekkakentällä treenaa futisjoukkue FC Wannaplay. Salaman ihmeeksi Eetu kelpuuttaa siihen poikia muiltakin luokilta, myös likkoja, Janitan ja Aliman. Ei haittaa, vaikkei kellään ole varaa nappiksiin. Valkuksi Eetu löytää nuhjuisen Massen, joka on pelannut nuorena SM-liigassa.
Miksi ihmeessä Eetu tahtoo haastaa Hippolan lähiön joukkueen matsiin? Hippola on ollut jo vuosia Rupulan perivihollinen. Sen joukkueella on nurmikenttä ja nappikset. Mutta Eetu vain uhoaa: ”Vapise Hippola, täältä tullaan!” (Vinkkiteksti: Otava)

 

Kuvassa on kirjan 3 etsivää ja kauhujen linna kansikuvaRobert Arthur: 3 etsivää ja kauhujen linna

Tunnettu elokuvaohjaaja etsii aitoa kummituslinnaa kuvauspaikaksi. Kolmen etsivän nimellä esiintyvät pojat Bob Andrews, Pete Crenshaw ja Jupiter Jones päättävät tutkia kummitustaloa saadakseen kuuluisuutta, jotta Kolmen etsivän yritys pääsisi hyvään alkuun.

Bob onnistuu löytämään tietoa salaperäisestä filmitähden rakennuttamasta Kauhujen linnasta. Vuosikausiin kukaan ei ole uskaltanut astua sinne jalallaan, mutta Jupiterin johdolla etsivät aloittavat rohkeasti tutkimuksensa. Linnasta kerrotaan kaameita tarinoita, mutta linnan aave ei helposti paljasta salaisuuksiaan. Kolmella etsivällä on edessään mahdottomalta tuntuva tehtävä.

Kirja on osa 3 etsivää-sarjaa ja sopii hyvin jännityksestä pitäville nuorille.

 

Kuvassa on David Walliamsin kirjan Keskiyön jengi kansikuvaDavid Walliams: Keskiyön jengi

12-vuotias Tom saa krikettipallosta päähänsä ja joutuu mitä kummallisimpaan sairaalaan. Lastenosaston henkilökunta on täynnä eksentrisiä tyyppejä, joista jotkut ovat suorastaan karmeita, mutta onneksi Tom ystävystyy kohtalotovereidensa kanssa.

Tom ja hänen uudet ystävänsä kapinoivat sairaalan tiukkaa kuria vastaan. He karkaavat aina keskiyöllä sairaalan käytäville tekemään omia tutkimusretkiään. Ja niin hauskaa keskiyön jengillä on, että kun Tom aiotaan kotiuttaa, hänen on keksittävä keino pysyä potilaan kirjoissa. (Tammi)

 

 

 

Kuvassa on kirjan Salmanterin Terttu ja minimerirosvot kansikuvaNoora Kunnas: Salmanterin Terttu ja minimerirosvot

Seikkailukirja, jossa on hauska Teemu Juhanin kuvitus. Lillin ja Mikon on pakko mennä vanhempien työmatkan ajaksi hoitoon heidän setänsä Jimin luokse. Setä on aivan kamala tyyppi. Hän inhoaa lapsia ja hänellä on ihmeellisiä sääntöjä. Ruuaksikin saa suunnilleen vain näkkileipää.

Onneksi Lilli ja Mikko tutustuivat setänsä naapuriin Salmanterin Terttuun. Tertulla he saavat ruokaa ja Tertun luona tapahtuu kaikkea outoa ja hauskaa. He tutustuvat muun muassa puhuvaan kukkoon ja entiseen merirosvokapteeniin.

Kaupungissa on meneillään merkillinen ryöstöjen sarja. Kuka ryövää jalokiviä? Ja mitä tapahtuu, kun pienet merirosvoja esittävät patsaat heräävät eloon? Ja mitä muuta Lillille ja Mikolle tapahtuu vanhempien työmatkan aikana?

 

Kuvassa on kansikuva kirjasta Etsiväkerho hurrikaani ja tyly tubettajaJari Mäkipää: Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja

Kirja löytyy myös e-kirjana Ellibsistä!

Seiskaluokan alku on vain yksi monista muutoksista etsiväkerholaisten elämässä. Heidän kouluunsa saapuu uudeksi oppilaaksi muotiasioista tubettava, julmia heittoja harrastava Jimpo, joka saa osakseen niin ihailevia kuin halveksiviakin katseita. Myös etsiväkerholaisten mielipiteet Jimposta ovat vaihtelevia, mikä aiheuttaa kitkaa ystävysten välille. Pian heidän on kuitenkin unohdettava erimielisyytensä, sillä joku jättää liitutaululle uhkavaatimuksen, jossa Jimpoa vaaditaan lopettamaan tubettaminen. Tämä ei kuitenkaan pysäytä Jimpoa, jonka huulenheitto käy entistä ilkeämmäksi. Kuinka pahaksi tilanne vielä äityy? Keitä kaikkia Jimpo on videoissaan loukannut? Saadaanko vihanpito loppumaan?

 

 

Rick Riordanin Vaiennut oraakkeli - kirjan kansikuvaRick Riordan: Vaiennut oraakkeli

Kuinka rangaista kuolematonta? Tekemällä hänestä ihminen.
Apollo-jumala suututtaa isänsä Zeuksen, joka syöksee hänet alas Olympokselta. Nyt 4000-vuotiaan jumalan on opittava selviytymään New Yorkissa tavallisena teinipoikana ja ilman jumalallisia voimiaan, kunnes hän keksii keinon päästä takaisin isänsä suosioon.
Apollolla on kuitenkin monia vihollisia, jumalia, hirviöitä ja kuolevaisia, joilla on vihdoin tilaisuus tuhota hänet. Ainoa paikka, josta hän voi etsiä apua, tunnetaan nimellä Puoliveristen leiri… (Otava)

 

Jukka-Pekka Palviainen & Christel Rönns: Allu ja salaperäinen opettaja 

Tokaluokkalainen Allu eli Alexandra seikkailee jo toisessa kirjassaan. Sarjan ensimmäisessä osassa tyttö muutti isänsä, äitinsä ja isoveljensä kanssa uudelle paikkakunnalle. Perhe osti vanha rautatieaseman ja asettui asumaan sinne. Ja sehän se vasta jännä koti on. Talossa on hauska tornikin.

Allu on rohkea ja sanavalmis tyttö ja eipä aikaakaan, kun Allu jo saa uudelta paikkakunnalta ystävän, Mintun. Minttu on hieman ujompi kuin Allu, mutta hänellä on ihan oma hevonen, Petteri. Tytöt aloittavat toisen luokan ja istuvat tietysti vierekkäin. Allun toiselle puolelle istahtaa Paavo, joka on aika lailla ihastunut Alluun. Oppilaat saavat uuden opettajan. Edellinen opettaja meni naimisiin ja muutti Huittisten Nevadaan.

Mutta uusi opettaja on outo. Hänellä on merirosvojen silmälappu toisen silmän päällä ja hän höpöttää koko ajan. Lisäksi tytöt sattuvat kuulemaan, kun opettaja puhuu puhelimessa kerrassaan merkillisiä juttuja. Puheet kuulostavat niin vaarallisilta, että tyttöjen on ryhdyttävä vakoilemaan opettajaa. Mukaan he saavat Allun isoveli Aapon ja tämän kaverin Markuksen.

Hyppy ajassa -kirjan kansi. Ihmisiä ympyrässä katsomassa alaspäin. Madeleine L'Engle : Hyppy ajassa

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Meg Murry, hänen pikkuveljensä Charles Wallace ja heidän äitinsä olivat keittiössä yöpalalla kun hämmästyttävä muukalainen ilmestyi heidän luokseen ja sai heidät suunniltaan. Rajut yöt ovat minun iloni, muukalainen avaruudesta kertoi heille. – Matalapaine vain sattui tempaisemaan minut kurssistani. Sallikaa minun levähtää hetkinen, menen sitten matkoihini. Matkoista puheen ollen, sellainen asia kuin tesserakti on tosiaan olemassa. 

Tesserakti on hyppy ajassa. Enempää siitä ei voi paljastaa, jottei riistäisi lukijalta sitä iloa, joka hänellä on tätä Madeleine L'Englen tavallisuudesta poikkeavaa kirjaa lukiessa. (Risingshadow)

Roistoakatemia kansiTuuli Vuorma : Roistoakatemia

Roistoakatemia kertoo 16-vuotiaasta Roi Hopposesta, joka on aina halunnut poliisiksi. Erehdyksen kautta hän päätyy Poliisiopiston pääsykokeen sijaan Roistoakatemiaan. Roi ottaa vastaan paikan oudossa oppilaitoksessa aikomuksenaan selvittää alamaailman touhut ja ilmiantaa rosvot myöhemmin. Hän väittää vanhemmilleen päässeensä poliisikouluun, mutta viettää todellisuudessa päivänsä aivan toisenlaisessa opinahjossa.

Pikkuhiljaa Roi huomaa, että hänen suunnitelmassaan on aukkoja. Ei nimittäin ole kovin helppoa väittää valheellisesti olevansa poliisiopiskelija, kun oma setä on lainvartija ja pikkusiskoillakin on liian terävä havainnointikyky. Roi ei ole myöskään ottanut huomioon, että viettäessään aikaa rosvojen parissa heistä saattaa tulla hänelle yllättävän läheisiä ystäviä. Näin suuren salaisuuden pitäminen ei ole helppoa – varsinkaan tilanteessa, jossa Roi saa tietää, missä roistojen kiivaasti etsimä kääty majailee. Hän joutuu punnitsemaan, pyhittääkö tarkoitus keinot, ja tekemään vaikean valinnan.

Caapparin kääty avaa Roistoakatemia-fantasiakirjasarjan. Sarja jatkuu teoksissa Hotelli Tiilenpää ja Angedelin prinsessa. (Kvaliti)

Marjut Brunila : Immu ja Torninvartijat

 

Jännittäviä hetkiä varasliigan kintereillä ja vuosisata sitten eläneen tytön jalanjäljillä. Erilaisuuden voimasta ja ystävyyden lämmöstä kumpuava seikkailu- ja kummitustarina antaa pohjaa myös vakavien asioiden - yksinäisyyden ja vaikeiden kotiolojen - käsittelylle. 

11-vuotias Ilmari löytää koulun kevätretkellä Littoistenjärven rannasta salaperäisen pullopostin. Mennessään yöllä Littoisten Verkatehtaalle hän tapaa salaseuraan kuuluvat Lukaksen, Lotan ja Nikon sekä koiran, joka ei hauku eikä murise. Kun yksinäinen Ilmari todistaa rohkeutensa, hän pääsee Klaanin jäseneksi. Näin Ilmarista tulee Immu. 

Polkupyörävarkaita jäljittäessään koko salaseura joutuu kiperiin tilanteisiin. Suurin mysteeri on kuitenkin Immun ja Lotan tapaama kummitustyttö, jonka arvoitus ratkeaa vasta Immun puhuvan kissan antamien vihjeiden avulla. (Myllylahti)

Tulinoita kansiPeter Bergting : Tulinoita

Taika-akatemiaan hyväksytään vain lapset ja nuoret, joilla on taikavoimia. Kolme ystävystä pääsee vaarallisen arvoituksen jäljille.

On vaikea sopeutua kouluun, joka on täynnä erikoisia huoneita, ansoja ja ihmeellisiä olentoja, mutta onneksi ystävykset Miranda, Orville ja Emmi voivat turvautua toisiinsa. Silloin ei haittaa, että lohikäärmeetkin käyvät koulua ja vessassa lymyää demoneja. Taika-akatemiassa riittää hämmästeltävää. Miksi vaatteiden alla täytyy aina pitää uimapukua? Kuinka kirjastoon pääsee? Entä mitä professori Badwedyrille on oikein tapahtunut? 

Yhdessä nuoren opettajansa Maldan kanssa, joka on entinen demoniprinsessa, ystävykset yrittävät ratkaista arvoituksen, mutta se osoittautuu vaarallisemmaksi kuin kukaan olisi osannut kuvitella. (Readme.fi)

Vedenpaisumus-kansiPhilip Pullman : Vedenpaisumus 

 

Eräänä keskitalven päivänä Troutin majataloon tulee vieraita, jotka ovat erilaisia kuin tavalliset kävijät. Läheisen luostarin askareissa autteleva yksitoistavuotias Malcolm kuulee, että sisaret ovat ottaneet hoiviinsa pienokaisen. Miksi Lyra-vauva kiinnostaa majataloon ilmestyneitä miehiä? Mitä Malcolmin haltuunsa saama merkillinen tammenterho haluaa viestittää, ja miksi salainen järjestö on kiinnostunut pojan liikkeistä? Malcom ja palvelustyttö Alice lähtevät hurjalle pakomatkalle vauva mukanaan.

 

Philip Pullman on Ison-Britannian merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita. Hänen Universumien tomu -trilogiansa on kaikkien aikojen palkituimpia fantasiasarjoja. Tämä sarja vie aikaan ennen Universumien tomu -trilogian jännittäviä tapahtumia. (Rising shadow)

Kovaa peliä kansikuvaMagnus Ljunggren: Kovaa peliä (Futaajat : 4) (2018)

Neljäs osa nopealukuisesta, ruotsalaisesta Futaajat-jalkapalloseurasta. Seurassa pelaa sekä tyttöjä että poikia ja joka osassa keskitytään joukkueen eri pelaajaan. Siksi kirjat voi lukea missä järjestyksessä vaan. Tällä kertaa päähenkilönä on Tiina.

Tiina rakastaa jalkapalloa niin paljon, että nukkuukin joukkueen pelipaita päällä. Mitään muuta hän ei haluaisi tehdäkään ja tyttö onkin todella hyvä pelaaja. Hän pystyy pomputtelemaan palloa jalkansa päällä 74 kertaa ja se on koko joukkueen ennätys!

Nyt Tiina hälytetään apuun, kun poikien pelistä puuttuu pelaaja. Peli sujuu hyvin kentällä, mutta katsomossa erään vastustajan isä aiheuttaa ongelmia. Mies halveksii ja pilkkaa Tiinaa, koska tämä on tyttö, vaikka Tiina tekee hienon maalin vapaapotkusta. Ja vielä pahempia ongelmia on tulossa.

Eläinpuiston sankarit kansikuvaTittamari Marttinen & Terese Bart (kuv.): Eläinpuiston sankarit (Leon lemmikkiuutiset) 2018

Jälleen uusi, värikäs osa eläinrakkaista Leosta ja hänen ystävistään Sannista ja Veetistä. Tällä kertaa kaverukset matkaavat mummolaan, jossa on jo käyty sarjassa aikaisemminkin. Mukana myös lemmikit: Pähkinä-koira, Rusina-kissa ja Vilma-marsu.

Mummolassa on tiedossa jännittävää ohjelmaa; läheiseen eläinpuistoon on syntynyt pieni jääkarhunpentu, Sasu. Sitähän on päästävä katsomaan. Samalla tavataan niin paljon muitakin metsän eläimiä, mm. suloisia pikku villisikoja. Lukijakin ihan innostuu ja alkaa miettiä ovatko ystävykset Ähtärin vai Ranuan eläinpuistossa. Mutta ehtivätpä kaverukset tehdä pari sankaritekoakin reissullaan. Mitä ne ovat ja miten heidät palkitaan?

Eemun tarinoita 1 kansikuvaMaarit Nurmi: Musta tulee sankari (Eemun tarinoita : 1)

Uuden nopealukuisen huumorikirjasarjan aloitusosa Ellan ja Neropatin päiväkirjan hengessä. Lyhyitä kappaleita ryyditettynä sarjakuvamaisin piirroksin ja puhekuplin.  Eemu on jotakuinkin kymmenvuotias aivan tavallinen poika. Hänen perheeseensä kuuluvat äiti, isä ja viisivuotiaat kaksoissiskot Malla ja Mella sekä hiljattain syntynyt pikkuveli ja Jaska-koira. Eemu iloitsee, että perheeseen on tullut toinen poika. Eihän sitä nyt aina jaksa pikkusiskojen prinsessaleikkejä. Pikkuveljeään varten Eemu ryhtyy pitämään päiväkirjaa, jotta veli saa isompana tietää, mitä hän pienenä teki. Mutta eiväthän vauvat tee muuta kuin syövät, itkevät ja nukkuvat! Se on nopeasti selostettu. Niinpä Eemu päätyy pitämään päiväkirjaa omasta elämästään.

Eemu on jännässä iässä, koska hän on aikuisten mielestä yhtä aikaa liian pieni ja tarpeeksi iso. Liian pieni saamaan kovasti toivomaansa segwaytä, mutta tarpeeksi iso huolehtimaan Jaskan ulkoilutuksesta. Outoa. Eemun parhaat kaverit ovat Aleksi ja Mico, joille Eemu voi kertoa lähes kaiken. Eemun luokalla on myös maailman ihanin tyttö Emilia, mutta sitä ei nyt voi edes parhaille kavereillekaan kertoa! Luokalla on myös Nyrkki-Taisto, joka on kaikkea muuta kuin ihana. Monenlaista väärinkäsitystä, kommellusta ja noloa tilannetta ehtii tässä kirjassa tapahtua. Sarjan toinen osa ilmestyy jo syksyllä 2018.

Uljas ja surullinen sandra kansikuvaReetta Niemelä & Emmi Jormalainen: Uljas ja surullinen Sandra (2018)

Helppolukuinen sarja johdattaa lukijansa paitsi hevosten maailmaan myös tunnetaitojen saloihin. Kyseessä on romaanisarjan kolmas osa. Tikkumäen tallista on aikaisemmin ilmestynyt myös kolme kuvakirjaa. Eletään syksyä ja Iiris iloitsee, kun Tikkumäen tallin ponikerho alkaa taas pyöriä. Hän tapaa kaikki ystävänsä ja ihanat ponit. Ihanin niistä on Uljas, jonka jälleennäkeminen onkin mieleenpainuva. Tyttö ja poni todella pitävät toisistaan! Hieman huolta sekä lapsissa että aikuisissa herättää kuitenkin se, että lähistölle on avattu toinenkin, Isomäen talli. Uhkaako se Tikkumäen olemassaoloa, jos kaikki ratsastajat nyt menevätkin sinne?

Eikä siinä vielä kaikki: Isotalon laitumella lapset näkevät suomenhevostamma Sandran, joka on ilkeä ja vihainen. Sitä on vaikea lähestyä, koska se saattaa näykkäistä kipeästi. Iiris kuitenkin huomaa Sandran jalassa kipeän haavan ja näkee hevosen katseesta, että kaikki ei ole hyvin. Mitä se yrittää viestittää? Pystyykö Iiris auttamaan Sandraa ja pelastamaan sen teurasautosta?

Leila Saarivirta: Nukkumatin vastaisku (2018)

Nukkumatti on todella hämmästynyt, kun huomaa ettei häntä löydy Huippuhahmot -kisan kymmenen parhaimman joukosta ja löytyykö ollenkaan? Me Fantastiset-lehti on järjestänyt kisan vuosittain ja ykkösenä on odotetusti komeillut aina Joulupukki, mikä on Nukkumatista vähän epäreilua; Joulupukki kun työskentelee vain yhtenä päivänä vuodessa. Toisena kisassa on ollut Hammaskeiju ja sen jälkeen tietysti Nukkumatti. Mutta ei tänä vuonna! Nukkumatti alkaa vastaiskuun.

Ensiksikin pitäisi ymmärtää, että Nukkumatin ulkonäkö ei vastaa sitä tavattoman vanhakantaista käsitystä, mikä Nukkumatista edelleen on. Hän ei ole 100-vuotias ukkeli sinisine nuttuineen ja valkeine partoineen, ei todellakaan. Eikä hänellä ole niitä hienoja kulkuneuvojakaan. Mutta unihiekka on kimaltelevaa ja tehokasta unipyörrettä, jolla saa vastahakoisimmankin taaperon nukkumaan.

Nukkumatti päättää ystävänsä Pahkuran kanssa aloittaa aivan uuden aikakauden saavuttaakseen jälleen suosion. Suunnitelmaan kuuluvat blogin pitäminen ja Pahkura aloittaa myös You Tube -kanavalla oman Pakaralandia-ohjelman esittämisen. Tuleeko Nukkumatista jälleen suosittu ja miten käy Pahkuran?

 

David Walliams: Maailman rikkain poika

12-vuotias Joe Spud on rikas, suorastaan järjettömän, tolkuttoman rikas!

Hänellä on kotikartanossaan mm. formula-auto, keilarata, elokuvateatteri, jopa kaksi krokotiilia! Mutta tärkein puuttuu: oma ystävä.

Joe käy aluksi Englannin kalleinta yksityiskoulua, jossa oppiaineina on mm. hevospoolo, kuninkaallistietous ja pensaiden muotoilu. Koulussa häntä kuitenkin kiusataan, koska isä-Spud on luonut jättiomaisuutensa Puhtopeppu-vessapaperilla. Nyt Joe aloittaa uudessa, aivan tavallisessa koulussa, missä hän ystävystyy mukavan Bobin kanssa. Uusilla luokkakavereilla ei ole aavistustakaan Spudien valtavasta omaisuudesta. Mutta eräänä päivänä koulun pihaan pörrähtää helikopteri tuomaan Joen unohtunutta historianläksyä... (Tammi)

 

Yön hirviö -kansiMats Strandberg: Yön hirviö

helppolukuinen kirja

Kun Frank on antamassa naapurinsa koiralle Uffelle herkkuja, koira innostuu niin kovasti, että tulee puraisseeksi Frankia sormesta. Pian tämän jälkeen Frank alkaa nähdä ihmeellisiä unia. Unissa hänellä on neljä jalkaa, hänen ihoaan peittää turkki ja hänellä on heiluva häntä – ja hän haluaisi todella kovasti, että ihmiset paijaisivat häntä ja rapsuttelisivat korvien taustoja! Mutta jostain kumman syystä kaikki vain pelkäävät häntä…

Samaan aikaan kaupungilla aletaan supista, että lähimetsässä asuu hirviö, kammottava olento joka hyökkäilee viattomien ihmisten kimppuun. Mitä jos Frankin unet eivät olekaan unia? Onko Frankista tullut Ihmis-Uffe? (Viisas elämä)

 

Vuokko Hurme: Kipaus (Huimaa 1)

Lenna Anderssen eli elämänsä kahdeksan ensimmäistä vuotta kaupungissa, jonka nimi oli Kardum, maailmassa, joka oli kääntynyt nurin päin. Siellä missä ennen oli taivas, oli nyt maa, ja missä piti olla maata jalkojen alla, olikin vain huikaiseva pudotus tyhjyyteen. Tapahtuma, jota kutsuttiin Kiepaukseksi, oli mullistanut kaiken. Ihmiset ovat kuitenkin oppineet pärjäämään ylösalaisessa maailmassaan, ja Lennan perheen elämä Kardumissa on oikeastaan juuri sopivan jännittävää ja mukavaa kunnes puhdas vesi alkaa loppua. Miten Lennan ja hänen perheensä, äidin, isän, pikkusiskon ja lemmikkikanan, käy? Uskaltavatko he lähteä etsimään tulevaisuuttaan toisesta maailmasta, joka ehkä on jossain heidän allaan, taivaalla? (S&S)

 

Julian Clary: Me Ponnekkaat

Ratkiriemukas tarina hyvin erikoisesta perheestä – naurutakuu!

Ponnekkaat ovat aivan tavallinen perhe: he asuvat kivassa talossa, käyvät koulussa ja töissä – ja he tykkäävät kunnon nauruista. Yksi pieni ero heissä on: he ovat hyeenoja. Kyllä, luit aivan oikein – heillä on turkki, heidän häntänsä ovat piilossa vaatteiden alla ja he to-del-la-kin tykkäävät ulvoa naurusta.

Tähän asti Ponnekkaat ovat onnistuneet pitämään hyeenamaisen salaisuutensa. Mutta heidän omituinen naapurinsa alkaa epäillä jotakin, ja Ponnekkaat ovat vaarassa paljastua. Ja mitä kaikki sitten sanovat? (Otava)

 

Paula Noronen: Yökoulu ja kauheat naapurit

Yökoulu lakkautusuhan alla!

Yökoulun naapuritalossa asuu kiukkuinen pariskunta. Heitä häiritsee yökoulusta kuuluva meteli. Mitä ihmettä siellä melskataan? Ja vielä öiseen aikaan!
Naapurit tekevät kaikkensa sulkeakseen koko koulun, mutta yökoulun oppilaita ei niin vain hätistetä. Ratkaisevatko zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta kiperän tilanteen - vai iskeekö viikate sittenkin?

Paula Norosen helppolukuinen Yökoulu-sarja jatkuu kammottavan hauskana.

 

Results list

1902578
Book:Emppu ja maatilan eläimet:2022 Book
Author: Reid, Camilla, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220201 : Otava, 2022
1903831
Book:Suuri suomalainen sienikirja - 2022 painos:2022 Book
Author: Korhonen, Jarkko, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220401 : Readme.fi, 2022
1903832
Book:Sieniopas - Bestseller 2022 painos:2022 Book
Author: Korhonen, Jarkko, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220401 : Readme.fi, 2022
1900500
Book:Koirakamut ja täystuho:2022 Book
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220502 : Into Kustannus, 2022
1900501
Book:Koirakamut ja huono turkkipäivä:2022 Book
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220502 : Into Kustannus, 2022
1900502
Book:Se on ihan susi Suomen viehättävin susikirja:2022 Book
Author: Raitanen, Maia, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220307 : Into Kustannus, 2022
1900503
Book:Housuvaaran paloasema Tulipalotietoa pikku pelastajille:2022 Book
Author: Hurme, Vuokko, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220321 : Into Kustannus, 2022
1900504
Book:Tarinoita ratikoista:2022 Book
Author: kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220301 : Into Kustannus, 2022
1900539
Book:Suomen lasten kummituskirja:2022 Book
Author: Mikkanen, Raili, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220405 : Minerva, 2022
1900541
Book:Tricetratops ja muut sarvinaamadinosaurukset:2022 Book
Author: Egerkrans, Johan, kirjoittaja
Year: 2022
Language: Finnish
Media class: Book
Publisher: 20220308 : Minerva, 2022