Ratamo-verkkokirjaston saavutettavuusseloste

Verkkosivuston saavutettavuus

Ratamo-kirjastot (Hausjärven, Hyvinkään, Nurmijärven ja Riihimäen kunnalliset kirjastot) ovat vastuussa tästä verkkosivustosta. Haluamme, että mahdollisimman moni voi käyttää tätä sivustoa. Tässä asiakirjassa kerrotaan siitä, miten noudatamme digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettua lakia, tunnetuista saavutettavuusongelmista sekä siitä, miten voit ilmoittaa ongelmista meille, jotta voimme korjata ne.

Kuinka saavutettava verkkosivusto on?

Verkkosivusto noudattaa suurelta osin lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Sivustolla saattaa kuitenkin olla puutteita, joista emme ole tietoisia.

Mitä voit tehdä, jos et pysty käyttämään verkkosivuston joitakin osia?

Jos tarvitset sivustolta ratamo.verkkokirjasto.fi sisältöä, joka ei ole saavutettavissasi, voit lähettää meille sähköpostia osoitteisiin (hausjarven.kirjasto@hausjarvi.fi, kirjasto@hyvinkaa.fi, loppi.kirjasto@loppi.fikirjasto@nurmijarvi.fi, kirjasto@riihimaki.fi) tai soittaa meille numeroihin (Hausjärvi: 019 758 6791, Hyvinkää: 019 459 2423, Loppi: 019 758 6320, Nurmijärvi: 040 317 2500, Riihimäki: 019 758 4678).

Verkkosivuston saavutettavuusongelmista ilmoittaminen

Teemme jatkuvasti parhaamme parantaaksemme verkkosivuston saavutettavuutta. Jos havaitset ongelmia, joita ei ole kuvailtu tällä sivulla, pyydämme ilmoittamaan siitä alla olevalla sähköisellä lomakkeella. 

Valvonta

Aluehallintovirasto valvoo digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain toteutumista. Jos olet tyytymätön siihen, miten käsittelemme asiaasi, voit ottaa yhteyttä Aluehallintovirastoon ja ilmoittaa heille asiasta.

Teknistä tietoa verkkosivuston saavutettavuudesta

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines version 2.1 -standardin AA-tason kriteerit. Sivustolla saattaa kuitenkin olla sellaista ei-saavutettavaa sisältöä, joka teknisesti ei täytä kriteereitä. Toimittajamme ja me teemme jatkuvasti töitä ylläpitääksemme verkkosivustoamme ja parantaaksemme sen saavutettavuutta.

Kohtuuton rasite

Ratamo-kirjastot vetoavat seuraavaa sisältöä koskien poikkeuksiin kohtuuttoman rasitteen vuoksi digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 8 §:n mukaisesti.

  • Näytönlukijat eivät pysty lukemaan hakuehdotuksia. (WCAG A 1.3.1)

Tämän ongelman korjaaminen vaatii runsaasti vaivannäköä, eikä korjaaminen ole mahdollista 23. syyskuuta 2020 mennessä.

Miten olemme testanneet verkkosivuston

Toimittajamme on työskennellyt WCAG 2.1 AA -ohjeistuksen mukaisesti kehittäessään ja suunnitellessaan verkkosivustoa.

Olemme arvioineet saavutettavuuden ilman tarkastusta.

ratamo.verkkokirjasto.fi on julkaistu 18.12.2017.

Seloste on päivitetty 3.11.2020.