Ratamo-kirjastojen sähköiset aineistot

Osa aineistoista on koko Ratamon yhteisiä, osa palveluista on ostettu vain joihinkin kirjastoihin. Pääsääntöisesti voit käyttää oman kuntasi ostamia verkkopalveluita ja kirjaston tiloissa käytettäviä palveluita.

Käytä missä vain:

 

Ellibs-kirjat

Ellibs on Ratamon yhteinen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelma, joka sisältää kauno- ja tietokirjallisuutta. Voit käyttää Ellibs-kirjastoa tietokoneelta tai mobiilaitteilta. Ellibsiin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Palvelu toimii tietokoneella selaimessa sekä mobiililaitteilla myös omassa Ellibs-sovelluksessaan. Kirjoja voi myös ladata omalle laitteelle esim. matkan ajaksi, jolloin niiden lukemiseen ei tarvitse internet-yhteyttä. Kirjat palautuvat itsestään laina-ajan umpeuduttua ja niihin voi myös tehdä varauksia. Ellibsin e-kirjat löytyvät myös Ratamon verkkokirjaston haulla.

 

Kirjastokino

Kirjastokino on palvelu, jossa on katsottavissa elokuvia ja lisäksi dokumentteja ja konserttitaltiointeja. Aineistoa on niin aikuisille kuin lapsillekin ja palvelu tunnistaa ikärajat. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

 

PressReader-lehdet

Palvelussa on yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä 100 maasta 60 kielellä. Lehdet ovat painettujen lehtien näköisversioita ja ne ovat luettavissa heti ilmestymispäivästä 60 päivän ajan. Palvelu on käytettävissä kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa. Muualla kuin kirjastossa palveluun kirjaudutaan sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Sisäänkirjauduttaessa klikkaa hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia "Library or Group" ja hae listasta "Ratamo Libraries". Mobiililaitteille voi myös asentaa PressReader-sovelluksen.

 

Naxos-musiikki

Naxos-musiikkipalvelut ovat käytettävissä kaikille Ratamon asiakkaille. Naxos on oikea musiikin aarreaitta, kannattaa tutustua sen laajaan valikoimaan!

Naxos Music Libraryssa on kuunneltavissa lähemmäs 140 000 cd-levyllistä musiikkia. Suurin osa valikoimasta on klassista, mutta mukana on myös muun muassa bluesia ja maailmanmusiikkia. Palvelussa voit mm. tehdä tutustumiskierroksen 1900-luvun klassiseen musiikkiin tai kuunnella Britteinsaarten murteita. Kirjautuminen kirjastokortin numerolla.

Naxos Music Library Jazz kattaa tuhansien levyjen kokoelman mm. jazzia, bluesia ja maailmanmusiikkia. Kirjautuminen kirjastokortin numerolla.

Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, kiitos!

Lisätietoa

 

Rockway-musiikkikurssit

Rocway-palvelun avulla voi opiskella mm. basson soittamisen tai ukulelen alkeita. Yksittäisen kurssin laina-aika on kaksi viikkoa. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Varoituksen sana: Rockway saattaa käyttää yhteystietoja myös markkinointiin.

 

Käytä kirjastossa:

 

eMagz-aikakauslehdet

Hyvinkään ja Nurmijärven kirjastoissa voit lukea suomalaisia aikakauslehtiä joko kirjaston tietokoneilla tai omalla mobiililaitteellasi, joka on yhdistetty kirjaston langattomaan verkkoon. Lehtivalikoimiin kuuluu suosituimpia suomalaisia aikakauslehtiä näköispainoksina.

 

ePress-sanomalehdet

Hyvinkäällä, Nurmijärvellä ja Riihimäellä on mahdollista lukea suomalaisten sanomalehtien näköisversioita. Palvelua voi käyttää kussakin kirjastossa yksi käyttäjä kerrallaan kirjaston ePress-koneella. Hyvinkäällä palvelu on käytettävissä myös muilla kirjaston nettikoneilla.

 

Pikalinkit