Runoilija X

 
 

Kirjan Minuutin mittainen ikuisuus kansikuvaJason Reynolds: Minuutin mittainen ikuisuus

Säeromaani

Kolme sääntöä: älä itke, älä vasikoi, kosta.

Viisitoistavuotias Will on matkalla kostamaan veljensä Shawnin murhan. Ase on hankittu, ja koston ja Willin välissä on enää seitsemän kerroksen hissimatka. Will tietää, kenen on maksettava hengellään Shawnin kuolema ‒ vai tietääkö? Kuudenkymmenen sekunnin odotus ja hississä kohdatut ihmiset herättävät lisää kysymyksiä. Tarina täydentyy kerros kerrokselta, säe säkeeltä.

 

Kuvassa kirjan Kaikilla mausteilla kansikuva

Elizabeth Acevedo: Kaikilla mausteilla

Nimensä mukaan ihanan mausteinen ja herkullinen kirja. Emonin käsissä on taikaa. Hän osaa jotenkin vaistomaisesti tehdä ihanan herkullista ruokaa.

Emoni tuli raskaaksi high schoolin ensimmäisenä vuonna. Hän on joutunut tehdä lujasti työtä, sillä hän halusi pysyä ikäluokkansa tahdissa koulunkäynnissä. Hänellä on onneksi ihana Buela, isoäiti, joka auttaa Babygirlin hoidossa.

Kirja kertoo Emonin viimeisen high school vuoden. Viimeisenä vuotena Emoni menee gastronomiakurssille, joka aikoo tehdä myös retken Espanjaan opettelemaan paikallista ruokakulttuuria. Edessä siintää myös yliopistohakemukset, Emoni ei vain ole varma kannattaako ruuanlaittoa mennä opettelemaan kouluun, vai menisikö vain suoraan töihin. Yliopistomaksuihin hänellä ei olisi varaa.

Kirja on positiivinen ja rakkauttakin löytyy hieman. Emonin kokkauskurssilla on Malachi -niminen poika, joka tuntuu olevan aika kiinnostunut Emonista. Emoni on kuitenkin päättänyt, että hänen elämässään ei ole enää sijaa pojille.

J.S. Meresmaa: Dodo

Kirja on säeromaani. Yksinhuoltajaäidin kasvattamalla Iinalla on edessään paha paikka. Arvosanoja pitäisi nostaa, jotta lukiosta ja aikanaan yliopisto-opinnoista tulisi totta. Iina tuntuu kuitenkin onnistuvan vain poissaolojen määrän nostamisessa. Hänellä on syitä. Ensinnäkin on Tuukka. Poikaystävää on nykyään vaikea saada aamuisin edes sängystä ylös, saati hoitamaan asioitaan. Toiseksi on Dodo, heidän vaarallinen salaisuutensa. Luonnontieteellinen ihme, joka vaatii huolenpitoa 24/7.

Sitten äiti pakottaa Iinan kesäksi isän luokse maalle. Isän, joka valitsi mieluummin viinan kuin Iinan, ja jota Iina ei ole nähnyt vuosiin. Että sellainen unelmien kesä edessä. (Myllylahti)

 

Briitta Hepo-Oja: Suomea lohikäärmeille

Kirja löytyy myös e-kirjana Ellibsistä!

Tässä vaihtoehtoisessa todellisuudessa 2000-luvun Suomi on jyrkkien vastakohtien ja niistä kumpuavien katkerien tunteiden ja kyräilyn synkistämä loukko. Moderni aika ja mytologia elävät rinta rinnan. Tavallinen kansa kärsii köyhyydestä ja epätasa-arvosta aatelisten ja tasavaltaa kannattavien anarkistien mitellessä keskenään ja noitavainot, haltijoille uhraaminen ja riimujen opetteleminen ovat täysin arkisia asioita, aivan kuten listahittien kuunteleminen ja metrolla ajeleminen.  

Suuntaa kaipaava aatelisperheen tytär Lynx ja mököttävän ja pahankurisen lohikäärmeen isäntä ja suomen kielen opettaja Tim elävät aivan eri maailmoissa, vaikkakin Suomen kamaralla. Heidän polkunsa kohtaavat kuninkaallisten häiden myötä ja kaikkia sääntöjä rikkova rakkaus puhkeaa kukkaansa.

 

Kansikuva kirjasta Pojille joita joskus rakastinJenny Han: Pojille joita joskus rakastin 

Joka kerta kun Lara Jean ihastuu poikaan, hän kirjoittaa ihastukselleen tarkoitetun kirjeen. Lara Jean asettaa ne kirjekuoriinsa pojan nimen ja osoitteen kera, mutta hän ei koskaan lähetä näitä kirjeitä vaan säilyttää kirjeitä hänen hattuboksissa. Näin pääsee ihastuksistaan yli.

Mutkia tulee matkaan, kun Lara Jeanin isosisko Margo lähtee yliopistoon ja heidän isänsä saa hirveän siivousbugin. Tässä hösellyksessä hattuboxi katoaa Lara Jeanin huoneesta lahjoituksena hyväntekeväisyyteen. Yhtäkkiä kaikki nämä kirjeet löytävätkin tiensä pojille, joita Lara Jean joskus rakasti. Mukaan lukien hänen isosiskonsa Margon ex-poikaystävä.

Paniikissa Lara Jean päättää aloittaa vale-suhteen toisen pojan kanssa, johtaen vielä monimutkaisempaan ihmissuhdesoppaan. 

Helsingin alla

 
 

Karen McManusin Yksi meistä valehtelee -kirjan kansikuvaKaren M. McManus Yksi meistä valehtelee

Viisi oppilasta jää jälki-istuntoon, vain neljä selviää siitä hengissä. Jokainen on epäilty ja kaikilla on jotain salattavaa.

Bronwyn tähtää Yalen yliopistoon eikä ole koskaan rikkonut yhtäkään sääntöä. Koko koulun lemmikki Cooper on tähti baseballkentällä. Nate on paha poika ja ottaa jo ensiaskelia rikollisuralla. Tanssiaisten kuningatar Addy yrittää pitää kasassa täydellistä elämäänsä. Simon on luonut koulun pahamaineisen juoru-appin: hän tuntuu tietävän kaikkien pimeimmätkin salaisuudet.
Simon kuolee vuorokausi ennen kuin aikoi paljastaa jotain synkkää Bronwynin, Cooperin, Naten ja Addyn elämästä. Kuolinsyy ei ole onnettomuus, ja he kaikki ovat epäiltyjä. 
Kaikilla on salaisuuksia. Vain sillä on merkitystä, kuinka pitkälle on valmis menemään niitä suojellakseen. (WSOY)

Sytytä valot -kansiSalla Simukka: Sytytä valot! Sammuta valot!

Tämä Salla Simukan herkullinen kirja on ns. kääntökirja eli toisella puolella on pieniä kauniita tarinoita (Sytytä valot!) ja toisella puolella pieniä kauheita tarinoita (Sammuta valot!). Kummaltakin puolelta löytyy kullekin tarinalle vastaparit. Miksi kellariin saa mennä vasta 15-vuotiaana? Mitä Koiranpääpuistossa on tapahtunut? Kuka vierailee öisin Klaran eristyshuoneessa? Särkyykö ensirakkauden lumous, jos siitä kertoo rakkauden kohteelle vuosien jälkeen? Tarinat ovat kivan lyhyitä ja suhteellisen helppolukuisia makupaloja.

Mirror mirror kansiCara Delevingne : Mirror Mirror

Ystävä, rakastaja, uhri, petturi - mitä näet, kun katsot peiliin? Supertähti Cara Delevingnen väkevä esikoisromaani ystävyydestä, identiteetistä ja ulkokuoren petollisuudesta.

Red, Leo, Rose ja Naomi ovat sopeutumattomia - jokaisella on omat mustat pisteensä ja tapansa selvitä niistä. Turvallisuutta tuo bändi, Mirror, Mirror, ja treenit ovatkin ainoa paikka, missä nuoret saavat olla oma itsensä.
Sitten Naomi löydetään puolikuolleena Thames-joen saastan joukosta, ja poliisi uskoo hänen yrittäneen itsemurhaa. Ystävät ovat järkyttyneitä, heidän piti suojella toisiaan, mutta kukaan ei tajunnut, kuinka rikki Naomi oli. Kuinka hyvin he loppujen lopuksi tuntevat toisensa?
Asiat eivät kuitenkaan ole niin kuin niiden halutaan uskotella olevan: matkalla totuuteen Red, Leo ja Rose joutuvat kääntymään kohti itseään, toisiaan ja pahuutta, joka väijyy pinnan alla. (WSOY)

Yksi kansiSarah Crossan : Yksi

 

Teini-ikäiset Grace ja Tippi eivät siedä, että heitä tuijotetaan, mutta he ovat tottuneet siihen. He ovat siamilaiset kaksoset, yhtä kaikin mahdollisin tavoin. He toivovat enemmän kuin mitään muuta, että heidät nähtäisiin yksitellen, kumpikin vuorollaan, kahtena erillisenä ihmisenä kuten muutkin. He haluavat oikeita, omia ystäviä. Entä rakkaus?

Kun vanhemmilla ei ole varaa jatkaa tyttöjen kotikoulutusta, heidän täytyy mennä tavalliseen kouluun muiden nuorten armoille. Vaikka muutos ei ole helppo, samalla avartuu maailma. Mutta Tippin ja Gracen edessä on raastava valinta. Heidän on tehtävä päätös, joka voi muuttaa heidän elämänsä peruuttamattomasti. Koskettava ja poikkeukselliseen proosarunon muotoon kirjoitettu romaani kertoo identiteetistä, sisaruudesta ja rakkaudesta ja kysyy tärkeän kysymyksen: mitä sielunsisaruus todella merkitsee? (S&S)

Beta kansiAnders Vacklin ja Aki Parhamaa: Beta

Oletko koskaan lentänyt lohikäärmeen selässä, pomppinut parkouria katolta toiselle tai iskenyt nyrkin samuraihaarniskan läpi?

Tervetuloa vuoteen 2117. Ilmastonmuutos ja merenpinnan kohoaminen ovat todellisuutta. Mereen vajonneesta Helsingistä, Pohjolan Venetsiasta, on tullut peliteollisuuden mekka ja videopelaamisesta elämäntapa.

Kun 16-vuotiaan Bugin isä yllättäen menehtyy, hän joutuu muuttamaan Meri-Tokiosta äitinsä vanhaan kotikaupunkiin Helsingin kaupunkisaareen. Kapinallinen ja itsepäinen tyttö viettäisi päivät mieluummin pelikonsolillaan kuin uudessa koulussa, jossa kaikki menee pieleen ensi hetkestä alkaen. Bugin elämä muuttuu, kun animoitu videopeli-lohikäärme kutsuu hänet betatestaajaksi keskiajan Japaniin sijoittuvaan ninjapeliin. Uhkarohkea Bug ei voi vastustaa kiusausta. Hän vetää ylleen uuden sukupolven pelipuvun ja löytää itsensä maailmasta, jota ei tiennyt olevan olemassakaan. Pelissä Bug kohtaa ninja-sensein, joka opastaa häntä tiellä salamurhaajaksi. Sensorein varustettu puku saa henkeäsalpaavan seikkailun tuntumaan siltä kuin se olisi todellisuutta - kunnes se yllättäen onkin. Bugin suurmestarilta omaksuma kurinalaisuus ja taistelutaidot tulevat kipeästi tarpeeseen, kun arki- ja virtuaalitodellisuus kammottavalla tavalla sekoittuvat...

Beta avaa Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogian. (Tammi)

Pudotus kansiKatharine McGee: Pudotus (Tuhat kerrosta 1)

Kaikki haluavat päästä huipulle, mutta kun on tarpeeksi korkealla, ei ole muuta suuntaa kuin alas.
Manhattan vuonna 2118, 1000-kerroksinen pilvenpiirtäjä.

Maailman kuuluisimmassa supertornissa asuvat nuoret navigoivat läpi julkisuudenhuuruisen elämän. Nuori nainen putoaa pilvenpiirtäjän ylimmästä kerroksesta, ja hänen kuolemansa sytyttää skandaalin, joka houkuttelee sekä yläkerrosten eliittiä että pohjakerrosten hylkiöitä.

Kirjan pohjalta on tekeillä TV-sarja. (Otava)

Lasilapset kansikuvaKristina Ohlsson: Lasilapset (2018) 1.osa

Jännitystrilogian ensimmäinen osa. Billie muuttaa äitinsä kanssa uuteen taloon. Isä on kuollut ja äiti haluaa vaihtaa maisemaa. Uusi koti on jo ulkonäöltään luotaantyöntävä, kuin kummitustalo. Outoa on myös, että talon edellisille asukkaille on näyttänyt tulevan äkkilähtö; kaikki heidän huonekalunsa ovat jääneet taloon.

Billie ei pidä talosta yhtään. Siinä on jotain todella kammottavaa. Eräänä yönä tyttö herää siihen, että ikkunaan koputetaan, mutta sen takana ei näy ketään. Muutakin pelottavaa tapahtuu: vierashuoneen lamppu heiluu aina välillä itsestään ja esineitä siirtyy paikoiltaan kenenkään koskematta. Äiti ei huomaa näitä outouksia ja suuttuu, kun Billie yrittää niistä hänelle kertoa.

Kirjastossa Billie kohtaa vanhan naisen, joka osaa kertoa lisää talon kammottavista tapahtumista. Ne kuultuaan lukijakin on sitä mieltä, että talosta on päästävä pois. Hän  kerää rohkeutensa ja ryhtyy ystäviensä Aladdinin ja Simonan kanssa selvittämään talon arvoitusta. Mutta keitä olivat kirjalle nimen antaneet lasilapset?

Yksi kevät kansikuvaLaura Lähteenmäki: Yksi kevät (2018)

Laura Lähteenmäki tuo uutuusromaanillaan vuoden 1918 tapahtumat nuorten lukijoiden ulottuville. Tapahtumat sijoittuvat Tampereelle ja etenevät keväästä syksyyn. Sota ja kurjuus kuvataan raadollisesti, mutta samalla kauniin herkästi. Lähteenmäen taitavasti käyttämä kielellinen kontrasti tekee kirjasta erityisen vaikuttavan.

Päähenkilöinä on viisi tehtaantyttöä. He ovat lähes lapsia vielä, 15-16 -vuotiaita. Työt kenkätehtaalla ovat loppuneet ja tytöt toimivat punaisten hoitajina valkoisilta vallatussa huvilassa. Tytöt tekevät sen minkä kouluttamattomina ja kokemattomina osaavat, mutta se ei paljon ole, kun ruokaa ja hoitovälineitään ei juuri saada. Kaikilla tytöillä on oma taustansa ja sota koskettaa heitä myös henkilökohtaisesti.

Kun punaisten tilanne pahenee, joutuvat tytötkin tarttumaan aseisiin. Siinä ei käy hyvin. Ääneen kirjassa pääsevät hiljainen Aada ja tarmokas Bea. Molemmilla on unelmia tulevaisuudestaan ja kaikesta huolimatta nuori mieli halajaa myös rakkautta, mutta onko sekin kuolemaantuomittua näissä olosuhteissa? Onko tytöillä mitään tulevaisuutta, kun henkiinjäämisestäkään ei ole takeita?

Kyttäyskeikka kansikuvaMarja-Leena Tiainen: Kyttäyskeikka (selkokirja) (2018)

Selkokielinen dekkari eikä yhtään hullumpi lyhyydestään huolimatta. Viisitoistavuotias Niko on yritteliäs nuori mies; hän ansaitsee rahaa jakamalla koulun jälkeen ilmaisjakelulehtiä. Isoveli Juuso on toista maata. Hän on amiksessa, mutta lintsaa, ryyppää ja on ainaisessa rahapulassa. Juuso viettää myös paljon aikaa epämääräisessä porukassa. Niko on huolissaan veljestään. Valoa Nikon elämään tuo luokkatoveri Maria; suloinen tyttö, johon Niko on palavasti ihastunut, mutta jota hän ei uskalla lähestyä.

Kun Juuso ostaa kalliin tietokoneen lahjaksi poikien isälle, aavistaa Niko todella pahaa. Vähän aikaa sitten paikkakunnalla on alkanut murtojen sarja.  Onko Juuso sekaantunut siihen? Lehdenjakoreissullaan Niko saa vihiä seuraavasta murtokeikasta. Nuori mies joutuu tilanteeseen, joka olisi vaikea meille kelle hyvänsä. Hän haluaa estää ryöstön, mutta saatteleeko hän samalla veljensä vankilaan?

Marko Kitti: Oliivityttö

 
 

 

Nonna Wasiljeff: Loukkupoika

Fantasiatrilleri vankeuteen syntyneestä pojasta, jonka kohtalo heittää vaaralliselle matkalle.

15-vuotias Aaron on elänyt koko elämänsä Loukussa, vankilassa, jota hallitsevat harmaaunivormuiset Tomut. Loukusta on vain yksi tie ulos: salaperäinen Toinen taso, josta kukaan ei halua puhua.

Aaron on oppinut selviämään pysyttelemällä näkymättömänä, kunnes eräänä päivänä Loukkuun tuodaan nuoret veljekset, jotka alkavat suunnitella pakoa. Aaronilla ei ole mitään aikomusta päästää uusia ystäviään lähtemään, mutta kun kaikki menee kammottavalla tavalla pieleen, hänen on valittava: yhä vaarallisemmaksi käyvä vankeus tai kammottu Toinen taso, joka vilisee Tomuja. (Otava)

 

Estelle Maskame Heittäydy jos uskallat -kansiEstelle Maskame: Heittäydy, jos uskallat

MacKenzie Riversiä pidetään Coloradossa vahvana ja rentona tyttönä, ja moni luulee, ettei hän pelkää mitään. Mutta hänelläkin on heikko kohtansa, ja se on menettämisen pelko. MacKenzie tietää, millaisen jäljen läheisen kuolema voi jättää, ja on päättänyt pitää nyt huolta ennen kaikkea itsestään.

Jaden Hunter on hämillään. Miksi hänen vanhempansa kuolivat viime vuonna? Miksi ystävät eivät enää vitsaile hänen seurassaan? Miksi MacKenzie, tyttö johon hän ihastui viime vuonna, on yhtäkkiä käynyt niin etäiseksi?

Eräänä iltana MacKenzie ja Jaden kohtaavat yllättäen uudelleen. Vanhat tunteet heräilevät, ja uusia muistoja syntyy, mutta uskaltaako MacKenzie rakastua juuri siihen ihmiseen, jonka läheisyyttä hän nyt niin pelkää?

Heittäydy, jos uskallat on DIMILY-trilogiasta tunnetun YA-tähti Estelle Maskamen uusi romaani kahdesta kovia kokeneesta nuoresta, surun repivästä voimasta ja rohkeudesta rakastaa. (Gummerus)

 

Elina Rouhiainen: Muistojenlukija (Väki 1)

16-vuotias Kiuru on enemmän kotonaan romaanien parissa kuin somessa tai edes koulukavereidensa kanssa. Hänen romaniäitinsä on katkaissut välinsä yhteisöönsä, ja Kiurun ainoa linkki romanitaustaansa on hänen dementiaa sairastava isoäitinsä.

Kiurulla on salaisuus: hän pystyy napsimaan toisten ihmisten muistoja kuin lintuja haaviin. Kun hän sattumalta törmää samankaltaisia kykyjä omaaviin romaniveljeksiin ja intialaistaustaiseen genderqueeriin, Kiurulle avautuu aivan uusi todellisuus. Pian vallatussa talossa hengailevaan porukkaan liittyy myös Kiurun lapsuudenystävä Samuel, johon Kiuru on ollut jo pitkään ihastunut. Mitä paremmin Kiuru oppii tuntemaan uudet ystävänsä, sitä ristiriitaisemmaksi hänen suhtautumisensa käy. Mutta kun railo syntyy, se syntyykin yllättävään kohtaan. Vähitellen Väen salaisuudet alkavat paljastua, ja pian Kiuru tajuaa joutuvansa pakenemaan henkensä edestä. (Tammi)

 

Zoo! Viraalit nerot kansikuvaKaj Korkea-Aho ja Ted Forströmm: Zoo! Viraalit nerot

Atlas Friskin kasiluokka alkaa tympeästi. Koulussa kaikki on ennallaan. Kohta kuitenkin koko koulu puhuu uudesta Justuksen tekemästä nettivideosta, jolla tämä vohveloi paljasta takamustaan junassa. Videosta tulee viraali hitti, jonka katsojaluvut vain koko ajan nousevat. Atlaksen mielestä se on typerintä ikinä, mutta ei silti voi olla katsomatta videota.

Yhtenä päivänä koulussa Atlas pelastaa kaverinsa Miniturkin diabetes-kohtaukselta. Koulu haluaa palkita Atlaksen urhoollisuudesta kunniakirjalla, joka ojennetaan koko koulun edessä. Atlasta jännittää todella paljon ja silloin hän alkaa höpöttämään liikaa. Tilaisuuden jälkeen Atlas on sitä mieltä, että on nolannut itsensä täydellisesti. Mutta uroteosta seuraa jotain hyvääkin, sillä Atlas nimitetään ehdokkaaksi vaaleihin koulun johtokuntaan. Huono juttu asiassa on se, että vastassa on kaikkien suosikki vohvelointitakamus-Justus. Miten Atlas voi pärjätä vaaleissa kun vastassa on aivottomuuden huippu?

Kirja yhdistää hauskoja kuvia ja tekstiä. Neropatin päiväkirjat lapsena lukeneille!

 

Ilkka Auer: Anastasia

Laukku täynnä kauhua: kirjoja, sarjiksia ja leffoja. Kristian on valmis pitkään kesälomaan! Isovanhempien luona on kaikki mitä lomalta kaipaa. Hyvää ruokaa, oma rauha ja seikkailuja Neuvostoliiton entisellä sotilastukikohta-alueella. Ja mikä parasta: sydänystävät Matias ja Elsa. Aika ihana Elsa. Mutta Kristian ei aavista, että kaikki mukaan pakattu kauhu kalpenee sen rinnalla, mihin hän itse on astumassa.

Kylässä on tapahtunut outoja kuolemia ja katoamisia, joiden jäljille kolmikko pääsee. Kesä muuttuuu kammottavaksi painajaiseksi, kun vuosikymmeniä kylää piinannut pahuus on taas astumassa esiin. Tutut kylähullut käyttäytyvät entistä oudommin. Eläintenraatoja löytyy naulattuina sähköpylväisiin. Kumma kulkuri aiheuttaa pakokauhua. Onko murhaaja liikkeellä? Ja kuka on seuraava uhri? Elsa? Puna-armeijan räjäyttämä vanha kirous on kaivettu esiin. Sen lonkerot ulottuvat lähemmäksi, kuin kolmikko aavistaakaan. Kaiken keskellä tuntuu olevan tyttö nimeltään Anastasia. Kuka hän on? Saavatko ystävykset siihen vastausta? Vai ovatko he tienneet sen aina? (Haamu)

 

L.K. Valmu: Poika: Murha seitsemännellä luokalla

Kun Hege aloittaa yläasteen Helsingin Klassisessa Yhtenäiskoulussa, hän kuulee ensimmäisen kerran Teemu Vallasta. Silloin tämä on jo kuollut. Historian opettajan ja koulun terveydenhoitajan poika on menehtynyt kesällä insuliinin yliannostukseen koulun opettajien perinteisellä mökkireissulla, jolle on tällä kertaa osallistunut poikkeuksellisesti myös Teemu ystävänsä Elian kanssa. Omia teitään kulkeva Hege tutustuu uudessa koulussaan taideluokalla opiskelevan Eliaan, jonka kanssa päätyy pohtimaan Teemun kuolemaa. Oliko se sittenkään tapaturma? Hegen on pakko puhua asiasta enolleen Olalle, joka toimii Helsingin poliisin murharyhmässä rikostutkijana.

Poika - Murha seitsemännellä luokalla liikkuu lähes kartoittamattomalla alueella, nuorille lukijoille kirjoitetun henkirikoksen parissa. Romaani täyttää jännittävyydessään ja rikostutkinnan kuvauksessaan kaikki aikuisdekkarin tunnusmerkit, vaikka kirjan pääasiallinen näkökulma onkin nuorilla. Ja ennen kaikkea kirja on todellinen page turner!

 

Julie Murphy: Dumplin

Koolla ei ole väliä: isosti tai ei ollenkaan!

Dumplin on lihava - ja ihan ok asian kanssa. Hänestä täydellinen bikinivartalo saavutetaan pukemalla päälle bikinit. Kun hänen selleriä muistuttava äitinsä järjestää missikisat, Dumplin ilmoittautuu kisoihin mukaan protestina. Pakkaa sekoittaa entisestään työpaikan hottis, joka Dumplinin järkytykseksi ihastuu häneen. Soppa on valmis.  

Uutta nuortenaineistoa

1899180
Kirja:Viki Seksikäs-Suklaa Suomesta:2022 Kirja
Tekijä: Konssi, Luyeye, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220428 : WSOY, 2022
1899359
Kirja:Star Wars Tasavallan viimeiset päivät Sarjakuvaromaani:2022 Kirja
Tekijä: Disney, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220518 : Tammi, 2022
1899232
Kirja:Ponikartanon pääsiäinen:2022 Kirja
Tekijä: Ikonen, Asta, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220315 : Reuna Kustantamo ja kirjakauppa, 2022
1900463
Kirja:Vedeera ja polttavan auringon maa:2022 Kirja
Tekijä: Tontti, Jarkko, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220315 : Aviador, 2022
1899494
Kirja:Tšernobylin koirat:2022 Kirja
Tekijä: Aulén, Johanna, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220315 : WSOY, 2022
1899280
Kirja:Alisan tarina Yksi elämä, kaksi syöpää:2022 Kirja
Tekijä: Parpala, Alisa, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220614 : Tammi, 2022
1899288
Kirja:Piirrä ja kiteytä Opas piirtelijöille:2022 Kirja
Tekijä: Saukko-Rauta, Linda, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220607 : Tammi, 2022
1899268
Kirja:Call Us What We Carry:2022 Kirja
Tekijä: Gorman, Amanda, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220502 : Tammi, 2022
1899151
Kirja:Elokuussa minä kuolen:2022 Kirja
Tekijä: Leinonen, Anne, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220401 : Haamu Kustannus, 2022
1899188
Kirja:Myrskynvartijoiden taistelu:2022 Kirja
Tekijä: Doyle, Catherine, kirjoittaja
Vuosi: 2022
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: 20220210 : Kumma-kustannus, 2022