Teostiedot

1641595
Kirja:En helt vanlig semester med familjen Jansson:2020: Kirja En helt vanlig semester med familjen Jansson
En helt vanlig semester med familjen Jansson
Tekijä: Widmark, Martin, författare
Lisätekijä: Forshed, Pelle, illustratör
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: ruotsi
Aineistolaji: Kirja
Kategoria: Kaunokirjallisuus
Kustantaja: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2020.
ISBN: 978-91-7803-788-9 inbunden
Lisätietoja: 131 sidor : illustrationer ; 22 cm ; volym
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Hyllyssä: 1
Lainattu yhteensä: 0
Lainattu tänä vuonna: 0
Varauksia: 0
Kuvaus:
Håll i er! För i Martin Widmarks högläsningsbok om den uppochnervända familjen Jansson kan i princip allting hända.Hela familjen Jansson ska åka på cykelsemester till Palletofta camping. Där är det inte helt lätt för barnen Kajsa och Alvin att hålla reda på sina retsamma, lekfulla och hopplöst busiga föräldrar. Låter det märkligt? Inte alls. Det är för att det här är en galet knäpp och rolig familjeberättelse där barn och vuxna har bytt roller med varandra. Barnen Kajsa och Alvin har axlat föräldrarollen medan deras mamma och pappa har ruskat av sig den. Istället bygger nu föräldrarna myrfängelser, ordnar kobingo och klipper gräset på campingplatsen hejvilt (till föreståndarinnans fasa!). Det är tur att familjen Janssons grannar, familjen Yolmaz, också dyker upp på campingen. Deras familjesituation är nämligen exakt densamma.Och så får vi absolut inte glömma generalen... han som älskar "körv" med räksallad. I den här berättelsen simmar han iväg ut på äventyr och återvänder som "General Amour".Böckerna om Familjen Jansson är en fyndig lek med roller och förväntningar som ursprungligen skapades i ett samarbete mellan författarna Martin Widmark och Petter Lidbeck. Även denna bok, nr 2 i serien, bjuder på igenkänning för hela familjen att skratta åt tillsammans. Allt fångat på kornet i illustratören Pelle Forsheds drastiskt, crazy bilder.

Saatavuus

Loading...
Arvioinnit Ole ensimmäinen, joka antaa arvioinnin.

Varaaminen

Varaamista varten täytyy olla kirjautuneena sisään.

Valitse ”Noutopaikkakunta” ja ”Noutokirjasto” -valinnoilla kirjasto, josta haluat aineiston noutaa.

Valinnalla ”Normaali” kohdistuu tekemäsi varaus vain valitsemasi noutopaikkakunnan kirjastoihin. Käytä sitä siis esim. silloin, kun teet varausta oman kuntasi kirjastoista. Valinnalla ”Seutuvaraus” kohdistuu varaus kaikkiin Ratamo-kirjastoihin. 2 euron maksu tulee silloin, kun aineisto kuljetetaan kunnasta toiseen.