Suositukset

Tällä sivulla näet ehdotuksia mielenkiintoisista aineistoista eri aiheisiin liittyen. Klikkaamalla kansikuvaa tai kirjan nimeä pääset saatavuustietoihin.

Kuva: karnbadjatia/ pixabay.com

Käsillä

Kirjan kansikuvassa askarteluvälineitä : lankaa, puutikkuja ja kahvikuppeja

 

 

Willow Crossley: Käsin tekemisen taito 

Tässä kauniissa kirjassa elämään löydetään iloa pienistä esineistä, jotka tehdään omin käsin ja lämpimin ajatuksin. Itse painettua kangasta, viehättävä lokerolaatikosto, päällinen muistikirjaan, vaateripustimeen tai kuumavesipulloon. Materiaaleina käytetään paitsi kankaita, nauhoja, paperia ja käytettyjä tavaroita, myös luonnosta löytyviä tykötarpeita kuten oksia ja simpukankuoria.

 

Kirjan kansikuva jossa puuhylly ja sen hyllyillä koriste-esineitä

 

 

Tuomo Einiö : Uuden ajan puutyöt

Uuden ajan puutyöt vie puukäsityön uuteen aikakauteen perinteitä kunnioittaen. Nykyajan puutyöharrastajan pajasta valmistuu modernien linjojen koriste- ja käyttöesineitä, jotka kestävät vaativankin sisutussilmän katsauksen ja sopivat monenlaisten tyylien ympäristöön. Klassiset jakkarat ja löylykauhat saavat annoksen uudenlaista muotokieltä. Myös nykyajan elektroniikka saa aivan uuden vivahteen, kun sitä yhdistetään kauniisiin puuesineisiin.

 

Kirjan kansikuva : mies ja nainen parsivat villasukkaa.

Anni Ignatius : Korjaa kauniiksi

Jokaiselle hyödyllinen opas vaatteiden korjaamiseen ja huoltamiseen. Hajosiko vetskari, ratkesiko sauma, irtosiko nappi? Älä heitä pois vaan korjaa! Näin pidennät vaatteittesi käyttöikää ja säästät rahaa sekä luontoa. Kirjassa on havainnolliset ohjeet eri vaatekappaleiden tavallisimpiin korjaustapoihin käsin ja koneella ommellen sekä paljon vinkkejä vaatehuoltoon.

Kirjan kansikuva : kirjontavälineitä : puukehikko, vihreän sävyisiä lankakeriä, kirjan nimi kirjailtu käsin kankaaseen

 

 

Karin Holmberg : Kirjo ja korista pientä ja suurta

Kirjonta- tai ompelutyön pohjaksi käyvät niin pienet kuin suuretkin esineet. Kirjassa on valmiita malleja, jotka innostavat suunnittelemaan omia kuvioita. Vain neulaa, lankaa ja vähän kokeilumieltä, niin jotain uutta ja omintakeista syntyy varmasti. Kirjaan sisältyy myös pieni kirjontakoulu, jossa on tarvittavien pistojen ja tekniikoiden ohjeet. Mukana on vinkkejä tarvikkeista ja valmiin työn hoitamisesta niin, että siitä on iloa mahdollisimman pitkään.

 

Kirjan kansikuva : sisältää erilaisia pienoismallien kuvia kuten avoauton, sotilaslentokoneen, panssirivaunun ja ihmishahmon

 

 

Timo Nyyssönen : Pienoismallirakentajan käsikirja

Pienoismallien rakentaminen on suosittu harrastus. Pienoismalliharrastajat rakentavat lähinnä lentokoneita, sotilaskalustoja, automalleja, laivamalleja, figuureja ja dioraamoja, jotka ovat pieniä, jotakin tapahtumaa kuvaavia rakennelmia ja joita tehdään valmiiden mallien alustoiksi lähes kaikissa harrastajaryhmissä. Yleisimmin mallit rakennetaan muovisista rakennussarjoista ohjeiden mukaan ja kokoamiseen käytetään erilaisia liimoja, täyteaineita, maaleja ja siirtokuvia. Pienoismallit tehdään aidon esikuvansa mukaisiksi mittakaavan antaman tarkkuuden puitteissa. Pienoismallirakentajan käsikirja on Timo Nyyssösen perusteellinen teos pienoismalliharrastuksesta niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin pienoismallirakentajalle. Runsaasti kuvitettu kirja esittelee harrastuksesta käytännössä kaiken tietämisen arvoisen.

 

Kirjan kankuva : suuri yksityiskohta pyörän ketjusta ja muttereista

 

 

Claire Beaumont : Pyöränomistajan käsikirja

Välttämätön ohjekirja kaikille pyöränomistajille!

Täynnä asiantuntijaneuvoja - aina pyörän valinnasta ajo-ominaisuuksien optimointiin.

• Kohta kohdalta etenevät kuvasarjat opastavat kaikki huolto- ja korjaustoimet yksityiskohtaisesti
• Tietokoneella mallinnettu grafiikka ja räjäytys- kuvat havainnollistavat tarkalleen komponenttien toiminnan
• Kirjassa neuvotut yksinkertaiset huoltotoimet pitävät pyörän huippukunnossa minimaalisella vaivalla
• Diagnostiikkakaaviot listaavat yleisimmät viat ja auttavat löytämään ratkaisun.

 

Kirjan kansikuva : vanhan ajan aittoja, harmaa laudoitteinen ja punamullattu, mansardikattoinen asuinrakennus, punainen väriltään

 

 

Matti Laine : Rakkaat vanhat puutalot : säilyttäjän opaskirja

Suunnitelmissa vanhan puutalon tai hirsimökin kunnostaminen? Oikeanlaisella konservoinnilla säästyy rahaa ja aikaa. Virheelliset toimintatavat rakentamisessa vievät rahaa ja voivat tuhota oman kodin tai laskea sen arvoa. Käytännöllinen, havainnollisesti kuvitettu rakennuskonservoinnin opaskirja antaa arvokasta tietoa vanhojen puutalojen omistajille ja hirsimökkinsä kunnostamista suunnitteleville.

 

Kirjan kansikuva : lähikukva kullanruskeita patongeista

 

 

Leivän juurilla : yli 80 monipuolista leipäohjetta

Hiivaa, vettä ja jauhoja, kenties leipäjuuri. Niin yksinkertaiset raaka-aineet, niin mahtava tuoksu. Ja niin paljon vaihtoehtoja! Leipominen on luovaa ja rentouttavaa puuhaa, jossa pääsee perusasioiden äärelle. Tämän kirjan yli 80 ohjeen valikoima sisältää yksinkertaisia ja houkuttelevia reseptejä kaikkiin elämän leipätilanteisiin. Kunnon vanhanaikainen, juurella leivottu leipä on maukasta, ja ystävältä saatu juuri mitä tervetullein tuliainen. Kirjan ohjeilla syntyy toistakymmentä erilaista hapanleipää sekä vaaleista että ruisjauhoista. Myös gluteenittoman leivän kaipaajille on reseptinsä. 

 

Lisää käsillä tekemistä löydät hakusanalla käsityö. Klikkaamalla Asiasanat-valikosta, saat rajattua aihetta mieleiseksesi.