Suosituksia

Tällä sivulla näet ehdotuksia mielenkiintoisista aineistoista eri aiheisiin liittyen. Klikkaamalla kansikuvaa tai kirjan nimeä pääset saatavuustietoihin.

Nojatuolimatkailu

Lapinhullu kirjan kansi. Harmaa lankku sammalikossa.

 

Leppänen, Kalevi: Lapinhullu (Lappi) 

Harva paikka Suomessa herättää niin suuria intohimoja kuin Lappi. Mitä lapinhulluus on ja mitä se eri ihmisille tarkoittaa, mistä se kumpuaa? Siihen vastaa Kalevi Leppäsen Lapinhullu. 

 

 

Viro kirjan kansi. Keltainen pinkeillä teksteillä.

 

Terras, Antto: Viro (Sensuroimaton) 

Viro on suomalaisille leikkisästi sanottuna lähin etelänmatkakohde. Minkälainen maa Viro on? Virolaissyntyinen kirjailija ja koomikko Antto Terras tutustuttaa maahan tavanomaisesta ehkä hieman poikkeavalla tavalla.

 

Kimlandia kirjan kansikuva. Kuva on täynnä maastonvihreissä univormuissa seisovia sotilaita.

 

Mäkeläinen, Mika: Kimlandia 

Jos maailmasta pitäisi valita yksi outo mutta kiinnostava valtio, se voisi monelle olla Pohjois-Korea. Mika Mäkeläinen tutustuttaa lukijan maahan, johon harva on koskaan päässyt.

Polkupyörällä maailman ympäri kirjan kansikuva. Kannessa valokuvia matkoilta.

 

Salminen, Jukka: Polkupyörällä maailman ympäri 

Toisille lomamatka kerran, kaksi tai kolme kertaa vuodessa ei riitä, reissun päälle pitää päästä pidemmäksi aikaa. Jukka Salminen lähti pyörällä matkalle, joka kesti kuusi vuotta, viisi maanosaa ja 61 000 kilometriä. Kestikö pyörä?

 

Reissukirjan kansikuva. Kannessa matkalippuja, rahoja ja muita lipukkeita matkoilta.

 

Virtanen, Rauli: Reissukirja 

Rauli Virtasen työ vie matkalle. Toimittaja on kiertänyt uransa aikana kaikissa maailman valtioissa, myös paikoissa, joihin muut eivät ole uskaltaneet mennä. 

Elämäni nomadina kijan kansi. Väärin päin oleva hiekkaranta ja sininen merimaisema.

Kannisto, Päivi: Elämäni nomadina 

Maailmalla on myös ihmisiä, joille matkailusta on tullut elämä. He ovat kotona matkalla, paikasta toiseen, vuodesta toiseen. Kanniston kirja tutustuttaa lukijan elämäntapamatkaajiin ja heidän motiiveihinsa sekä itse elämäntapaan, sen ihanuuteen ja haasteisiin.

 

Reissunaisia kirjan kansi. Kuvassa ruskeasävyinen vanha valokuva naisesta pyörän ja matkalaukun kanssa.

 

Laitinen, Päivi: Reissunaisia

On reissuun lähdetty ennenkin. Tutkimusmatkailun ja löytöretkeilyn historia on kovin miehinen, mutta Päivi Laitinen nostaa kirjassaan esille naisia, jotka, vallinneiden odotusten vastaisesti, eivät ole epäröineet lähteä kohti tuntematonta.  

Heijastin kirjan kansikuva. Mustalla pohjalla lepakonmallinen heijastin.

 

Shernoff: Heijastin ja 13 muuta tarinaa suomalaisilta jalkakäytäviltä 

Reissusta on mukava palata takaisin kotimaahan. Miltä se näyttää muiden silmin? Yhdysvaltalainen kirjailija Howard Shernoff kertoo havainnoistaan Suomesta ja suomalaisista.

 

 

Muita nojatuolimatkailuun sopivia kirjoja löydät Ellibsistä valitsemalla aiheeksi matkailu, matkaoppaat tai hakusanalla matkailu.