Talvi Vaaka, Auringonlasku, Hämärä, Talvi, Snow, Kylmä

Kuva: Alain Audet/pixabay.com

Talvista toimintaa

 

Hottinen-Puukko: Suomen talvi päivästä päivään

 

Suomen talvi kertoo kepeästi mutta asiantuntevasti jokaisesta talvipäivästä joulukuun ensimmäisestä helmikuun viimeiseen. Kirja antaa tietoa luonnonilmiöistä, suomen kielen lumisanastosta, pikkulintujen ruokinnasta, talvikalastuksesta ja monista muista talviaskareista. Hyvä Tuomas ja paha Nuutti, härkäviikot ja laskiaisen pitkät pellavat saavat selityksensä, ja samalla myös paljastuu milloin talvenselkä taittuu. Suomen talvi luo valoa pimeisiin iltoihin ja houkuttelee talven riemuihin.

Garam: Talvikeittö

Talven ei tarvitse olla pelkkää joulukinkkua ja eineksiä! Talvisten herkkuruokien valmistaminen on sekä helppoa että kiinnostavaa.Taiten säilötyt ja käytetyt ainekset takaavat, että aromikkaat ateriat valmistuvat kasvukaudesta riippumatta. Sami Garamin lisäksi talvisia kokkkausvinkkejä tarjoaa pakkasgrillauksen mestari Janne Pekkala.

Mankell: Italialaiset kengät

Ulkosaariston yksinäisyyteen vetäytynyt entinen kirurgi Frederik Welin kohtaa keskellä talvea yllättävän näyn: jäällä hänen talonsa edessä rollaattoriin nojaa vanha nainen. Nainen on Frederikin entinen rakastettu Harriet, jonka mies jätti neljäkymmentä vuotta sitten sanomatta sanaakaan. Harriet on kuolemassa syöpään, ja hän on tullut pyytämään Frederikiltä viimeistä palvelusta: että tämä täyttäisi kauan sitten antamansa lupauksen ja veisi hänet eräälle tietylle pohjoiselle metsälammelle. Matka läpi talvisen Ruotsin on myös matka Frederikin omaan menneisyyteen.

Jonsson: Talvilintujen elämää

Upeasti kuvitettu kirja Pohjolassa talvehtivista linnuista ja niiden elintavoista. Lintujen puuhia seuraavalle jokainen päivä lintulaudalla on oma tarinansa. Ruotsin tunnetuimpiin akvarellitaiteilijoihin kuuluva Lars Jonsson kuvaa kiehtovassa kirjassaan talvisessa pihapiirissä vierailevien lintujen puuhia ja elämää suorastaan vangitsevasti. Jonssonin kirjaamat havainnot sekä taidokkaat piirrokset ja akvarellit saavat lukijan katsomaan tuttuja siivekkäitä ystäviämme aivan uusin silmin. Lars Jonsson on ruotsalainen kuvataiteilija, kirjailija ja ornitologi, joka on julkaissut lukuisia lintukirjoja. 

Kuronen: Suksin : runoraapaleita

Monen ikäisille kirjoittavan Kirsti Kurosen hiihtoaiheinen runoteos. Suksin-kokoelman satasanaisissa runoissa hiihdetään metsissä ja järven jäällä, ladulla ja umpilumessa, mielessä ja maisemassa. Tänään kuutamossa, huomenna auringossa.

Tiensuu: Talvikirja : inspiroidu ja nauti talvikuukausista

Anna mielen levätä ja kääriydy talven tunnelmaan!

Talvikirja on hurmaava teos, jonka äärellä on mukava rauhoittua, antaa ajatusten levätä, tehdä asioita kiirehtimättä ja keskittyä olennaiseen. Kirjan sivuilla nautitaan talven tunnelmista ja tuoksuista.Nykyajan kiireessä on hyvä muistaa myös rentoutua, laittaa puhelin ja tietokone kiinni ja vain nauttia olemisesta ja tekemättömyydestä. Ihailla lumihangesta nousevia talven törröttäjiä, nauttia kynttilöistä ja takkatulesta, yhdessäolosta ja yksinolosta. Tunnelmallinen Talvikirja kehottaa arvostamaan arjen pieniä hetkiä ja luonnon kauneutta.

HuotariLumi, jäljet ja jää = Snow, trace and ice

Valokuvaaja Kyösti Huotarin nimensämukaisesti talveen keskittyvä taidekirja vuodelta 2007. Huotarin moninaisia talvisia valokuvia rikastuttaa hänen omat kuviin sointuvat runonsa. Oiva nojatuolikirja tykkylumisia kuusia, hyisiä vesiä ja raikkaita talvimaisemia kaipaavalle.

Rane: Talvipuutarha :  muisto

Irja Ranen lapsuuden aikaan sijoittuva kaunokirjallinen teos. Talvi tulee talvi menee, lapsen maailmassa ja hänen läheistensä elämässä sattuu ja tapahtuu. Lunta riittää, mutta mielenmaisemassa voidaan seikkailla myös kesäniityillä ja kerätä tippuvia omenankukkia.

 

Lisää talviaiheisia teoksia. Voit rajata hakua sivun oikean puolen rajauksilla.