Tervetuloa Ratamo-verkkokirjastoon!

 

Kaikki kirjastot ovat suljettuina 18.3.-13.5.

Varauksia ei sulun aikana voi tehdä. Noudettavana olevien varausten viimeiseksi noutopäiväksi on vaihdettu 15.6. Muun kuin laskutuksessa olevan aineiston eräpäivää on siirretty tai siirretään kesäkuulle. Hausjärvellä ja Riihimäellä voi aineistoa palauttaa palautusluukkuun. Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä voi palauttaa vasta sulkuajan jälkeen.

 

E-aineistokortti

RATAMO-kirjastojen uusilla asiakkailla ja kirjastokortin kadottaneilla asiakkailla on mahdollista saada väliaikainen e-aineistokortti. Kortin saa ottamalla yhteyttä omaan kirjastoon joko puhelimitse tai sähköpostitse. E-asiakaskorttien voimassaolo loppuu 31.8. Mikäli haluat jatkaa e-aineistokortin käyttöä normaalina kirjastokorttina, ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi.

RATAMO-kirjastoista löytyy e-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi e-lehtiä, musiikkia, dokumentteja ja elokuvia. https://ratamo.verkkokirjasto.fi/web/arena/e-aineisto

Palveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

E-aineistoja voi tietenkin käyttää myös jo olemassa olevalla kirjastokortilla. Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia tai se on unohtunut, uuden saa RATAMO-verkkokirjaston kirjautumisikkunassa olevan Unohditko PIN-koodisi -linkin avulla. Saat asiakastietoihisi kirjattuun sähköpostiosoitteeseen viestin, jota kautta koodin voi muuttaa. Ongelmatilanteessa voit ottaa yhteyttä kirjastosi asiakaspalveluun, yhteystiedot löytyvät kirjastojen verkkosivuilta ja RATAMO-verkkokirjastosta.

 

Koko kansa lukee -kampanja

Valtakunnallisen kampanjan aikana 16.3.-13.4. kolme e-kirjaa on luettavissa rajoituksetta: Hanna-Riikka Kuisman Kerrostalo (Like), Briitta Hepo-Ojan Suomea Lohikäärmeille (Otava) ja Karin Erlandssonin Missdåd (Schildts & Söderströms). Ratamo-kirjastojen asiakkaana pääset lukemaan niitä Ellibs-palvelussa. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin. Näet kirjat listattuna ja paljon muuta myös eKirjasto-sivustolla.

Kirjasammon päivän täky

Loading...

Erikoishakuja Erikoishakuja

Ratamo-kirjastot Ratamo-kirjastot

Ellibs-ekirjapalvelu vaatii nykyään kirjautumisessa kirjastokortin numeron lisäksi nelinumeroisen PIN-koodin (sama kuin Ratamo-verkkokirjastossa käytettävä PIN-koodi). Jos sinulla ei ole vielä sitä tai olet unohtanut sen, voit vaihtaa sen klikkaamalla Ratamo-verkkokirjaston kirjautumisruudun yhteydessä olevaa Unohditko PIN-koodin? -linkkiä.